Type Here to Get Search Results !

Kaj pravi Georgia Guidestones? "Ohraniti človeštvo pod 500.000.000

Kaj pravi Georgia Guidestones?
"Ohraniti človeštvo pod 500.000.000 v stalnem ravnovesju z naravo.
Pametno vodite razmnoževanje – izboljšajte telesno pripravljenost in raznolikost.
Združite človeštvo z živim novim jezikom.
Vladajte strasti — veri — tradiciji — in vsemu z umirjenim razumom.
Zaščitite ljudi in narode s poštenimi zakoni in pravičnimi sodišči.
Naj vsi narodi odločajo interno in rešujejo zunanje spore na svetovnem sodišču.
Izogibajte se drobnim zakonom in nekoristnim uradnikom.
Uravnotežite osebne pravice z družbenimi dolžnostmi.
Cenite resnico — lepoto — ljubezen — iskanje harmonije z neskončnim.
Ne bodi rak na Zemlji - Pusti prostor naravi - Pusti prostor naravi."





Georgijski smerni kamni (angleško Georgia Guidestones) so bili granitni spomenik, postavljen leta 1980 v okrožju Elberta v ameriški zvezni državi Georgia. Nabor desetih smernic je v strukturi vpisan v osmih sodobnih jezikih, krajše sporočilo pa je na vrhu strukture v štirih starodavnih jezikovnih pisavah.

Spomenik je stal na nadmorski višini približno 230 m nad morsko gladino, približno 140 km vzhodno od Atlante, 72 km od Athense in 14 km severno od središča mesta Elberton.

Ena plošča je stala v sredini, štiri pa so bile razporejene okoli nje. Na vrhu petih plošč, ki so bile astronomsko poravnane, je ležal krovni kamen. Dodatna kamnita plošča, ki je postavljena v tla nedaleč zahodno od skulptur, vsebuje nekaj opomb o zgodovini in namenu smernih kamnov. Strukturo včasih imenujejo tudi »ameriški Stonehenge«.[1] Spomenik je bil visok 5,87 m in je bil izdelan iz šestih granitnih plošč, ki skupaj tehtajo 107.840 kg.[2] Anonimnost avtorjevih struktur in njihovo očitno zagovarjanje nadzora nad prebivalstvom, evgenike ter internacionalizma so postali predmet polemik in teorij zarote. Spomenik je bil občasno tarča vandalizma, dokončno je bil uničen po bombnem napadu neznancev leta 2022

Junija 1979 je bil moški, ki je uporabljal psevdonim RC Christian, v imenu »majhne skupine domoljubnih Američanov« pa je obrnil podjetje Elberton Granite Finishing Company in naročil te strukture. Christian je pojasnil, da bi kamni delovali kot kompas, koledar in ura in bi morali biti sposobni »prenesti katastrofalne dogodke«. Joe Fendley iz podjetja Elberton Granite je domneval, da je Christian »nor«, in ga je poskušal odvrniti s ponudbo, ki je bila nekajkrat višja od katerega koli projekta, ki ga je podjetje do tedaj izvajalo, s pojasnilom, da bodo za izvedbo potrebne dodatne opreme. orodja in svetovalci. Na Fendleyjevo presenečenje je Christian ponudbo sprejel.[2] Med urejanjem plačila je Christian dejal, da zastopa skupino ljudi, ki je dokončala načrt za 20 let, ki želijo ostati anonimni.

Christian je predstavil model kamnitih smernic v desetih straneh specifikacij.[2] Zemljišče s površino 2 hektarjev je Christian očitno kupil 1. oktobra 1979[4][5] od lastnika kmetije Wayna Mullinexa. Mullinex in njegovi otroci so dobili doživljenjsko pravico do paše življenja na tem območju.

22. marca 1980 je bil spomenik odkrit pred občinstvom, ki je po nekaterih virih štel 100,[6] po drugih pa 400 ljudi.[2] Christian je kasneje lastništvo nad zemljo in strukturo prenesel na okrožje Elbert.

Leta 2008 so kamne pobarvali s poliuretansko barvo in prekrili grafite s slogani, kot je »Smrt novega svetovnega reda«.[7] Revija Wired je akcijo označila za »prvo resno dejanje vandalizma v zgodovini smernih kamnov«.[2] Septembra 2014 je uslužbenec oddelka za vzdrževanje okrožja Elbert stopil v stik z Zveznim preiskovalnim uradom, ko so smerne kamne vandalizirali z grafiti, ki so vsebovali frazo »Jaz sem Isis, boginja ljubezni«.[8] Po več drugih manjših primerih vandalizma je bil spomenik julija 2022 tarča bombnega napada, v katerem je bila popolnoma uničena ena od štirih plošč na obodu. Preostanek so lokalne oblasti zaradi varnosti kmalu za tem porušile.






PREOSTALI STEBRIČKI PODRTI IZ "VARNOSTNIH" RAZLOGOV --
Potem ko je bil del Georgia Guidestones uničen z eksplozijo v sredo zgodaj zjutraj, so se uradniki okrožja Elbert odločili, da bodo približno ob 4.40 uri porušili preostali del granitnega spomenika. sreda.
Predsednik komisije okrožja Elbert Lee Vaughn je za 105.3 WSGC News povedal, da je bila odločitev sprejeta iz varnostnih razlogov, saj preiskovalni urad Georgie nadaljuje z iskanjem dokazov o bombnem napadu. Vaughn je dejal, da je odločitev sprejel na zahtevo GBI in po posvetovanju z okrožnim upraviteljem Philom Pittsom ter komisarjema Caseyjem Freemanom in Chrisom Alexandrom, ki sta bila na kraju.
Vaughn je dejal, da bo šerifov urad okrožja Elbert naslednjih nekaj dni zagotavljal 24-urno varovanje na lokaciji Hartwell Highway. (Video je zagotovila služba za nujne primere okrožja Elbert)







Če vam je zgodba všeč, jo delite s prijatelji!

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

radio