Type Here to Get Search Results !

Hvala dr. Banting in dr. Best




Leta 1922 so znanstveniki na kolidžu v Torontu odšli v bolniško sobo z otroki s sladkorno boleznijo, večina jih je bila v komi in so umirala zaradi diabetične ketoacidoze.
To je znan kot eden najbolj neverjetnih trenutkov v medicini. Predstavljajte si sobo, polno staršev, ki sedijo na robu postelje in čakajo na neizogibno smrt svojega otroka.
Znanstveniki so hodili od postelje do postelje in otrokom injicirali nov prečiščen ekstrakt – insulin. Ko so začeli cepiti zadnjega bolnega otroka, se je začel prebujati prvi injicirani otrok. Tako so se vsi otroci enega za drugim prebudili iz kome. Soba smrti in žalosti je postala prostor veselja in upanja.
Hvala dr. Banting in dr. Best

Predstavljajte si, koliko življenj bi bilo rešenih in koliko bolezni bi bilo pričakovanih in ozdravljenih, če ne bi bilo denarja? Če bi bila vsa zdravila, zdravljenje na voljo brezplačno? Predstavljajte si znanstveni napredek, če bi raziskave lahko izvajali brez potrebe po velikih finančnih naložbah?Svet brez bolezni? Bolečin? Trpljenj?

Ah ... ampak farmacevtska industrija mora hraniti kapitalizem, ta podli, brezčutni, prevladujoči sistem!

V paradizmu bi imeli vsi znanstveniki dostop do tistega, kar potrebujejo v raziskavah, zdravniki bi skrbeli za druge zaradi poklicanosti in ljubezni do življenja ne za preživetje.

Živeli bi v sožitju z naravo, v sozvočju z organizmi. Naslednje generacije bi se rodile v svet brez bolezni, brez pandemije ...
Zdravilo za vse človeške bolezni, vsaj za pohlep, ki je najhujši od vseh! 
Svet brez denarja




Če vam je zgodba všeč, jo delite s prijatelji!

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

radio